Skip to content

Swarovski dS 5-25 × 52 gen II

Swarovski dS 5-25 × 52 gen II

Uvod

Predstavljanje Swarovski dS optičkog ciljnika prije četiri godine bio je korak prema budućnosti tržišta optičkih ciljnika. Čak i oni koji nisu osobito iskusni na području lova iz velike udaljenosti uspješno mogu uputiti hitac s udaljenosti s koje ranije nisu pucali, što se može pripisati sofisticiranom balističkom kalkulatoru i tehnologiji koja je s njime povezana. Shot Show se nije održao 2021. godine, pa je Swarovski održao internetsku prezentaciju na kojoj su predstavili tri nova proizvoda. Jedan od njih je dS druge generacije koji se može pohvaliti praktičnim nadogradnjama.

Swarovski dS 5-25 × 52 gen II

Izvor: Swarovski Optik

Prilagodljiv zaslon

Najvažnija nadogradnja odnosi se na zaslon – sad ga možete prilagoditi vlastitim željama i različitim situacijama u lovu. Na raspolaganju su vam razne siluete (dodaci končanici), možete odabrati želite li uključiti prikaz vjetra ili ne, možete uključiti indikator poravnavanja itd. Na lijevoj strani zaslona možete odabrati prikaz do tri vrste informacija. Odaberite između brzine vjetra, brzine metka, vremena leta i snage rušenja.

Tanji izgled

Swarovski je izmijenio kupolu baterije, zbog čega d2 5–25×52 izgleda nešto tanje. Razmak između prstena za povećavanje i kupola sada je veći, što čini omogućuje bolje upravljanje optičkim ciljnikom. Ipak su, međutim, zadržali cijev od 40 mm. Ovo je još uvijek velik i težak optički ciljnik, što se može pripisati elektronici koja se u njemu nalazi.

Swarovski dS 5-25 × 52 gen II

Izvor: Swarovski Optik

Ostale značajke

Ovaj optički ciljnik po pitanju optike potpuno je isti kao model prve generacije. Također se uparuje s istom aplikacijom za pametne telefone, a softver je uglavnom isti, ako se izuzmu gore navedene nadogradnje. dS gen II i dalje se može naručiti sa Swarovski SR vodilicom.

Swarovski dS 5-25 × 52 gen II

Izvor: Swarovski Optik

Mnogi vlasnici modela dS gen I možda se pitaju može li se softver nadograditi. To, nažalost, nije moguće jer se na modelu druge generacije upotrebljava drugačiji zaslon.

Optički ciljnik pokriven je 10-godišnjim jamstvom, osim elektronike za koju se nudi 2-godišnje jamstvo.

Zaključak

dS 5-25×52 ostaje najnapredniji digitalni optički ciljnik na civilnom tržištu. Swarovski je poslušao želje svojih distributera i kupaca te smislio korisne nadogradnje. Na tržištu će biti dostupan krajem ožujka 2021. Maloprodajna cijena jednaka je cijeni prve generacije – 4370 eura.

Swarovski dS 5-25 × 52 gen II

Izvor: Swarovski Optik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)