Skip to content

Pulsar Helion 2 XP50 Pro

Pulsar Helion 2 XP50 Pro

Uvod

Helion je u svijetu optike za termoviziju sinonim za kvalitetu. Prva generacija pokrenuta je prije četiri godine kada je naslijedila seriju Quantum. Ovo je odmah postao jedan od najtraženijih Pulsarovih uređaja. Od prvog predstavljanja serije Pulsar je Helion uređaje podijelio na dvije podserije – XQ i XP. Glavna je razlika u senzoru; XP modeli imaju bolji senzor, pa im je i cijena veća. Prva generacija zamijenjena je drugom 2020. godine, počevši od XP 2 uređaja (XQ 2 modeli uslijedili su krajem godine). Kao da tijekom prethodne godine nije bilo dovoljno nadogradnji u seriji Helion, Pulsar je najavio predstavljanje potpuno novih modela Helion s oznakom Pro.

Pulsar Helion 2 XP50 Pro

Izvor: Pulsar

Raspon modela

Za sada je planiran izlazak samo jednog modela, a to je Helion 2 XP50 Pro.

Koje nadogradnje donosi novi model?

Kao što i sam naziv govori, novi model nadograđena je verzija modela Helion 2 XP50. Najuočljivija nadogradnja povezana je s osjetljivošću senzora. Iako je njegova razlučivost ista kao ona modela 2 XP50 (640 x 480 piksela), ovaj uređaj može prepoznati čak i manje temperaturne razlike – njegov NETD manji je od 25 mK, što uvelike poboljšava identifikacijske mogućnosti uređaja, bez obzira na okolne uvjete. Daje dobre rezultate čak i po kiši, snijegu i magli. Anatomske karakteristike životinja mogu se pažljivo promatrati. Moćan objektiv F50/1.0 pomaže pružiti vrhunsku učinkovitost prepoznavanja.

Pulsar Helion 2 XP50 Pro

Izvor: Pulsar

HD AMOLED zaslon sad se može pohvaliti nevjerojatnom razlučivosti od 1024 x 768 piksela. Poboljšan je prikaz boja, a slike sada imaju jači kontrast, prirodnije su i jasnije. Bateriji treba više vremena da se isprazni.

Ažurirano kućište već smo vidjeli na modelima Helion 2 XQ. Isto magnezijsko kućište upotrijebit će se i za modele Helion 2 XP50 Pro. Ono pruža dodatnu otpornost na udarce i uređaju daje novi, mnogo elegantniji izgled. Novo kućište bolje je u raspodjeli topline koju generira unutarnja elektronika, čime se sprječava pregrijavanje i poboljšava se operacijska stabilnost uređaja.

Pulsar Helion 2 XP50 Pro

Izvor: Pulsar

Pulsarovi uređaji poznati su po svojem brzom pokretanju. Tvrde da je ono sada još brže, što je teško povjerovati jer se uređaji već uključuju gotovo u trenu. Format videozapisa promijenjen je u .mp4.

Ostale informacije

Ostale su značajke iste kao one na modelu Helion 2 XP 50 (ako želite saznati više, pogledajte člana o tom modelu). Brzina osvježavanja je 50 Hz, što znači da će slika biti neisprekidana, čak i pri promatranju meta koje se kreću. Osnovno povećanje iznosi 2,5x (slika se može zumirati do 20x). Postoji Wi-Fi veza, a uređaj je kompatibilan s aplikacijom Stream Vision, što znači da ga možete povezati s aplikacijom za pametni telefon. Na taj način možete snimati slike i videozapise – datoteke će se spremiti u internu memoriju uređaja (16 GB).

Pulsar Helion 2 XP50 Pro

Izvor: Pulsar

Kao i svi drugi modeli iz serije Helion, 2 XP50 Pro isporučuje se s uklonjivom IPS7 baterijom koja daje do 6 sati rada, ovisno o temperaturi okoline i upotrebljenim funkcijama. Kupnja dodatne baterije preporučuje se ako uređaj planirate koristiti dulje vrijeme – baterija se može zamijeniti u samo nekoliko sekundi. Možete kupiti i veću IPS14 bateriju.

Zaključak

Jedva čekamo isprobati novi model. Bit će zanimljivo vidjeti kako veća osjetljivost senzora funkcionira u praksi. Jedno možemo reći sa sigurnošću – konkurencija će teško predstaviti uređaj sličnih radnih značajki po ovoj cijeni.

Pulsar Helion 2 XP50 Pro

Izvor: Pulsar

Helion 2 XP50 Pro bit će dostupan javnosti negdje krajem veljače / početkom ožujka. Maloprodajna cijena bit će 3590 eura. Time će se cijena modela Helion 2 XP50 (koji sada stoji 3590 eura) smanjiti, što će bez sumnje stvoriti pomutnju na tržištu termalne optike.

Galerija slik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)