Skip to content

Zbog noćnog lova s reflektorima – dvojici prijeti kazna zatvora do tri godine

Protiv dvojice Zadrana u dobi od 60 i 62 godine koji su u subotu 6. siječnja u Bastama, u blizini Udbine, noću lovili uz pomoć reflektora kao nedopuštenog sredstva Državnom odvjetništvu bit će dostavljena kaznena prijava, a prijeti im zatvorska kazna, priopćila je u ponedjeljak ličko-senjska Policijska uprava, piše Jutarnji list.

Glasnogovornica Policijske uprave Kristina Orešković rekla je da je Kaznenim zakonom za osobe koje love divljač sredstvima kojima se ona masovno uništava predviđena samo zatvorska kazna – do tri godine.

Član Predsjedništva Hrvatskoga lovačkog saveza Vinko Pavlić rekao je za Hinu da je Zakonom o lovstvu zabranjena uporaba reflektora jer se tako divljač zasljepljuje te ostaje na mjestu kao paralizirana pa je prelaka meta za odstrel.

Zabranjene su stupice, klopke, mreže, omamljujuća sredstva, otrovi, eksplozivi, živi ili umjetni mamci te reflektori, zrcala ili druga svjetleća sredstva i razni uređaji za reprodukciju zvuka i glasanja divljih životinja, donosi Jutarnji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)