Skip to content

Završeni Dani lova i ribolova

  • Andraž 
Dani lova in ribolova (vir: www.zv.hr)

DANI LOVA I RIBOLOVA na veliko zadovoljstvo lovaca i ribolovaca održali su se drugu godinu zaredom na Zagrebačkom velesajmu. Uz Sajam održana je izložba županijskih lovačkih saveza i turističkih zajednica.

Pokrovitelji Dana lova i ribolova su Grad Zagreb, Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, Hrvatski lovački savez i Hrvatsko športsko ribolovni savez.

Dani lova i ribolova održali se u paviljonima 7 i 7a Zagrebačkog velesajma, a izlagalo je 64 izlagača iz 14 zemalja.

Cilj Dana lova i ribolova je istaknuti mogućnost razvoja lovnog turizma na kontinentalnom području Hrvatske u suglasju s prirodom, a pored izlagačkog segmenta održan je edukacijsko-stručni program kojim se žele naglasiti potencijal te izravni značaj lovstva u očuvanju i održavanju prirode. Hrvatski lovački savez i Općina Pisarovina organizirali su nacionalnu konferenciju na temu „Strukturiranim dijalogom do održivih ruralnih zajednica“.

Od pratećeg programa održan je edukativni ZOO vrt grada Zagreba, revija lovačkih pasa, sokolarenje – lov pticama grabljivicama i lovački gastro show, izložba gljiva,  Izložba divljih prepariranih životinja kao i izložba riba.

Na prostoru Hrvatskog streljačkog saveza i Zagrebačkog streličarskog saveza svi zainteresirani mogli su se okušati u gađanju zračnim oružjem, laserom, lukom i strijelom.

Ulaz na sajmove bio je besplatan za sve posjetitelje, a procjena je da je Sajmove hrane i zdravog življenja i Dana lova i ribolova razgledalo više od 12.000 posjetitelja.

Galerija slik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)