Skip to content

Zašto su divlje svinje u sve većem broju bliže selima?

Javljaju nam se lovci kako je mnogo divljih svinja u krajevima gdje inače ne obitavaju. I sve su bliže naseljima te često dolazi do naleta automobila.

Čemu to pripisati?

Premaloj kvoti odstrela, velikoj količini hrane dostupnima u lovištima, netipičnom prasenju krmače koje može biti i do tri puta na godinu,  žilet žici koja priječi povratak i migracije, nedavnim velikim požarima koji su opustošili staništa i prirodnu hranu?

Radiotelevizija BN prenosi informaciju o nesvakidašnjem prizoru kakav ne pamte mještani naselja Vojvoda Zimonjić kod Kanjiže u Republici Srpskoj, kada je kroz ulice i bašte protutnjalo krdo od četrdesetak divljih svinja, a koji se desio u srijedu ujutru.

Krdo je protutnjalo kroz sve seoske ulice, a uspio sam da na njihovom prolazu u dvije ulice napravim i fotografije”, priča Goran Bošnjak za RtvBN i dodaje da su svi koju su vidjeli fotografije su u čudu.

Uspio je izbrojiti oko četrdeset divljih svinja.

Krdo je došlo iz pravca Malog Peska i Malih Pijaca preko Jaraša. Prije toga, u šest ujutru krdo je vidio u Malom Pesku jedan čovjek koji je brao kukuruze. Nešto kasnije bratov sin koji radi me je zvao da ih je vidio kod crkve, brzo sam sjeo u automobil, ali svinje već nisu bile tamo. Zvala je i komšinica iz susjedne ulice, koja vodi na fudbalski teren, da kaže kako kod naše stare kuće ima puno divljih svinja”, ispričao je Bošnjak.

Više klikom ovdje.

1 thought on “Zašto su divlje svinje u sve većem broju bliže selima?”

  1. Pingback: VIDEO: Divlja svinja ušetala u – dvorište dječjeg vrtića! – Lovci Balkana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)