‘Vukovi haraju selima, po danu zaklali desetak ovaca’

Da vukovi napadaju stada ovaca nije nikakva novost, ali da napadaju usred dana to je činjenica koja zabrinjava gatačke stočare. U posljednjih nekoliko dana vukovi su danju zaklali desetak ovaca na različitim lokacijama u selima koja pripadaju mjesnoj zajednici Stepen, donosi Radio Gacko.

Krvoločni predatori se kreću u čoporima i osim što su usmrtili nekoliko grla, desetine su povrijedili i preživjeće zahvaljujući intervenciji veterinara.

Stočare brine i činjenica da se vukovi približavaju selima i većina ovaca je nastradala u neposrednoj blizini kuća.

Nakon što smo pisali kako su se vukovi i divljač zbog požara i nestašica hrane spustili prema selima u okolici Splita u Hrvatskoj, očito je slična situacija i ovdje u Republici Srpskoj.

Napadaju li vukovi stoku u selima zbog nedovoljno divljači u šumi ili su ih ljetošnji požari na planini Babi protjerali iz njihovog prirodnog staništa , pitaju se ovdašnji stočari, donosi Radio Gacko.

Stočari i Radio Gacka prozvali su lovce iz Udruženju lovaca „Vranjača“ koji broje 150 članova da ne reaguju na ove događaje.

Prozivaju ih da ni hajkama na vukove koje organiziraju u zimskim mjesecima nemaju uspjeha u odstrelu te da će ih prije okupiti dobar gulaš od divljači nego vukovi koji haraju njihovim selima.

Reakcija lovaca na njihove tvrdnje još nije objavljena.

Više u članku klikom ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.