Skip to content

‘Vukovi haraju selima, po danu zaklali desetak ovaca’

Da vukovi napadaju stada ovaca nije nikakva novost, ali da napadaju usred dana to je činjenica koja zabrinjava gatačke stočare. U posljednjih nekoliko dana vukovi su danju zaklali desetak ovaca na različitim lokacijama u selima koja pripadaju mjesnoj zajednici Stepen, donosi Radio Gacko.

Krvoločni predatori se kreću u čoporima i osim što su usmrtili nekoliko grla, desetine su povrijedili i preživjeće zahvaljujući intervenciji veterinara.

Stočare brine i činjenica da se vukovi približavaju selima i većina ovaca je nastradala u neposrednoj blizini kuća.

Nakon što smo pisali kako su se vukovi i divljač zbog požara i nestašica hrane spustili prema selima u okolici Splita u Hrvatskoj, očito je slična situacija i ovdje u Republici Srpskoj.

Napadaju li vukovi stoku u selima zbog nedovoljno divljači u šumi ili su ih ljetošnji požari na planini Babi protjerali iz njihovog prirodnog staništa , pitaju se ovdašnji stočari, donosi Radio Gacko.

Stočari i Radio Gacka prozvali su lovce iz Udruženju lovaca „Vranjača“ koji broje 150 članova da ne reaguju na ove događaje.

Prozivaju ih da ni hajkama na vukove koje organiziraju u zimskim mjesecima nemaju uspjeha u odstrelu te da će ih prije okupiti dobar gulaš od divljači nego vukovi koji haraju njihovim selima.

Reakcija lovaca na njihove tvrdnje još nije objavljena.

Više u članku klikom ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)