Skip to content

VIDEO: U Sloveniji zbog vukova organiziraju noćne straže

V preteklih dneh je na območju Menine medved raztrgal in ubil večje število ovac in jagnjet, zato ga lovci Lovske družine Tuhinj, po tem ko je bila izdana ustna odločba o izrednem odstrelu, tudi iščejo, vendar do zdaj neuspešno, poroča portal Kamnik.info.

Včeraj okrog 22. ure je lovcem v bližini Ambroža pod Krvavcem uspelo upleniti medveda, ki je v zadnjih dveh tednih večkrat napadel ovce.

V dveh vasicah pod Gorjanci je drobnica postala glavni plen volkov. Dvema kmetoma so pokončali 14 živali, donosi Dolenjskanews.

Sako malo se zgodi napad volkov. Pokončali su tudi srnjaka. Domačine pa bolj skrbi, da so dan pred tem volkovi napadli pašnik z živino in majhnimi teleti. Osem glav živine se je razbežalo po okolici. Vse skupaj je bilo v neposredni bližini zadnjega napada oz. v neposredni bližini vasi.

Volk je v Sloveniji zaščiten oz. je prepovedan odstrel te zveri. Z okoljskega ministrstva sporočili su osnutek odloka o odvzemu rjavega medveda in volka do 30. septembra 2018 predvideva odvzem 108 medvedov in 10 volkov.

Kmeti so odločili in postavili nočne vaške straže. Na območju so opazili volčjo družino. Sicer naj bi šlo za dva odrasla in štiri mlajše volke. V bližini svojih pašnikov so zakurili ogenj. Više na Dolenjskanews.

1 thought on “VIDEO: U Sloveniji zbog vukova organiziraju noćne straže”

  1. Pingback: Oči u oči s vukovima u Sloveniji: Farmeri od države traže dozvolu za odstrel – Lovci Balkana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)