VIDEO: Fotozamkama na Sjevernom Velebitu uhvatili tri zvijeri – medvjeda, risa i vuka

Zahvaljujući aktivnosti na društvenim mrežama, na čemu skidamo kapu djelatnicima Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, što je odličan i nadasve ekonomičan marketinški potez iskorištenja i objave video i foto materijala, ljudi vide tajni život zvijeri na toj prekrasnoj, ali ujedno i surovoj planini te sherovima i lajkovima šire visibility NP Sjeverni Velebit i Hrvatske.

Tajni život velikih zvijeri u Sjevernom Velebitu prepoznali smo i mi, a prepoznao je i nacionalni medij 24sata koji je pisao o tome.

Ovdje žive tri vrste velikih zvijeri – osim smeđeg medvjeda, to su još sivi vuk i euroazijski ris.

– Njihovo prebivanje na istom prostoru znak je neizmjernog prirodnog bogatstva i očuvanosti staništa. Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja Europe gdje još žive sve tri velike zvijeri – rekla je za 24sata Irena Krušić Tomaić, stručna savjetnica za šume NP Sjeverni Velebit.

Nadamo se da će biti još više materijala na Facebook stranicama NP Sjeverni Velebit.

Fotozamkom je snimljen medvjed koji je osvježenje potražio u lokvi vode, a koji video pogledajte klikom ovdje.

Screenshot: 24sata

U fotozamku uhvatili su još jednu veličanstvenu zvijer koja živi na području Velebita – risa.

Ris – najveća europska mačka

U našu fotozamku uhvatili smo još jednu veličanstvenu zvijer koja živi na području Velebita – risa. Prepoznatljiv je po crnim čupercima dlaka na vrhovima uški i kratkom repu te jedinstvenim crnim pjegama na crvenkastosmeđem krznu koje su brojem i rasporedom specifične za svaku jedinku. Hvala udrugama Bioterra i NatureSpay na kamerama.

Posted by Nacionalni park Sjeverni Velebit on Tuesday, February 6, 2018

Vukovi su snimljeni metodom fotozamki na području Nacionalnog parka Sjeverni Velebit.

Tko se boji vuka još…

Evo i prvih rezultata zajedničke suradnje udruge Bioterra, udruge NatureSpy i našeg Parka. Vukovi su snimljeni metodom fotozamki na području Nacionalnog parka Sjeverni Velebit.Brojnost vukova je sve manja i iz tog razloga je strogo zaštićena vrsta, a imamo sreću što još uvijek obitava u nekim dijelovima Hrvatske kao što je Velebit.

Posted by Nacionalni park Sjeverni Velebit on Thursday, February 1, 2018

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *