Skip to content

V Sloveniji začel jesenski sistematični popis šakalov z akustično metodo

U Sloveniji nastavljaju s monitoringom šakala te prikupljanju podataka o njegovom obitavanju.

Slovenskim lovcim poslano je vabilo na jesenski sistematični popis šakalov z akustično metodo, ki se začenja ta konec tedna. Hkrati z vabilom pripravljen je tudi kratek pregled dosedanjega izvajanja monitoringa, piše Območno združenje upravljalcev lovišč Kamniško-Savinjskega lovsko upravljalskega območja.

V letošnjem letu poteka prva sezona sistematičnega monitoringa šakala v Sloveniji, ki bo med drugim tudi omogočila sprejetje ustreznih upravljavskih ciljev s to vrsto v prihodnjih letih. Po izobraževanjih za usposobljene izvajalce (aktivnega) monitoringa šakala v februarju 2017 so lovci in drugi vključeni v izvajanje monitoringa šakala v drugi polovici aprila izpeljali tudi prvi sistematični popis z akustično metodo.

Do 26. 10. 2017 v bazo je bilo vpisanih 540 podatkov o prisotnosti šakalov oziroma o izvajanju monitoringa v 79-ih loviščih . Prisotnost šakalov je bila zabeležena na 390 lokacijah v 68-ih loviščih v Sloveniji . Največ podatkov je bilo vpisanih v Primorskem, Slovensko-goriškem, Kočevsko-Belokranjskem in Posavskem LUO .

Foto: http://ks-ozul.si

Više klikom ovdje gdje možete i slišiti kako se  oglašaju šakal samec in celotni trop.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)