Skip to content

U Pirotskom lovcima sa džipa ukraden odstreljeni vepar

Nestade drugari, kao da mu je tata Koperfild. Da mi je neko pričao da to može da se desi usred dana i da neko ukrade vepra sa haube, nebi verovao. PS Nije šala. Ukraden. Traži se

Ovo je Facebook post nakon nedjeljnog lova jednog člana lovačke skupine koji su nakon lova parkirali džip ispred seoske prodavnice u selu Dragince, a ispred na  “rol baru” za lakši transport stavili su devedeset kila teškog vepra kojeg su dovukli iz šume.

Svašta sam čuo, ali to nema nigdje, samo je jedan od komentara na ovu priču.

Dakako, nije lovačka. O svemu je obaveštena policija.

Ovo je rutina svih lovaca koji love u ovom delu Babušnice. Nakon lova uvek se svrati na osveženje u lokalnu prodavnicu na “čašicu razgovora”, razmenu iskustava sa lovcima koji tog dana nisu bili u lovu. Lovci su se malo “zasedeli” odnosno zapričali, što su iskoristili nepoznati lopovi i čim je pao prvi mrak, ukrali im divlju svinju. Kada su izašli iz prodavnice nisu mogli da veruju je odstreljena divlja svinja – “dobila noge”- kaže za Pirotske vesti izvor iz Babušnice, a prenose PirotskeVesti.

Ipak, kako saznaju Pirotske vesti, istog dana na istom području odstreljena je divlja svinja za koju je utvrđeno da je zaražena trihinelom.

-Velika je verovatnoća da ukradeni divlji vepar i odstreljena divlja svinja kod koje je utvrđeno prisustvo trihinele, pripadaju istom čoporu, pa postoji opasnost da je i ukradeni vepar zaražen trihinelom, koja može biti veoma opasna po čovekovo zdravlje – kaže jedan iskusni lovac iz babušničkog kraja.

Cijelu priču pročitajte klikom ovdje.

 

1 thought on “U Pirotskom lovcima sa džipa ukraden odstreljeni vepar”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)