Skip to content

U lovu na crnog medvjeda u Kanadi

Javio nam se kolega lovac Marko Koljibabić iz Niša koji nas aktivno prati, sa fotografijom lova u Kanadi. Imao je sreće i odstrelio crnog medvjeda. Marko živi i radi u Njemačkoj, a posjet bratu u Kanadu uvijek iskoristi za zajedničke trenutke koje vole provesti u lovu. Lovačka fortuna ih je pomazila.

Nabasali su na američkog crnog medvjeda kojeg su odstrelili u blizini mesta Atikokan u sjeverozapadnom Ontariu, kalibrom 300 winchester magnum.

Američki crni medvjed (lat. Ursus americanus) je vrsta medvjeda srednje veličine koji živi u Sjevernoj Americi. Najmanji je, ali i najbrojniji medvjed na tom kontinentu.

 Mi, brat koji je lovac u Kanadi i ja, inače lovimo losa, ali smo imali sreće i nabasali na medveda, poručje kolega uz fotografiju odstrela.

Nije lako odstreliti crnog medvjeda samostalno, mnogo je lakše sa vodičima jer ih hrane na mrciništima,  ali takav lov je dosta skup.

Iako je klasificiran među zvijeri, crni medvjed je zapravo svežder, koji u proljeće jede najviše bilje i strvine koje su uginule tokom zime.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)