Skip to content

VIDEO: U lovište unijeli 1.100 komada fazanske divljači

U Lovačkom društvu ‘Majevica’ Srebrenik ovih dana pustili su u lovište oko 1100 komada fazanske divljače (pola – pola, muško – žensko) nabavljene od domaćih dobavljača iz BiH.

Tom prilikom osvrnuo se o radu LD ‘Majevica’ predsjednik Samed Mehmedović.

Slično smo napravili i u martu mjesecu, tada smo unijeli u lovište 150 komada fazanske divljači koje su se uspjeli adaptovati i reproducirati.

Mehmedović je ispriča kako to rade svake godine kako bi omogućili svima koji uživaju u prirodi da vide tu vrstu divljači, prepoznaju je i uživaju u njezinim ljepotama, a njihovim članovima kad dođu u lov da nešto i ulove.

Naravno, lov je finiš svega onoga rada što lovci urade do toga perioda. Naravno, nastojimo da se lovište obogati i postignemo nivo divljači kako bi jednog dana mogli dočekati i lovce turiste, ističe Mehmedović

Lovačko društvo Majevica gospodari s lovištem od oko 25 tisuća hektara, postoje od 50-ih godina prošlog stoljeća, a trenutno imaju oko 550 članova.

U lovište su unijeli i zečju divljači, ali je nemaju u planu loviti u lovnoj 2017./2018. godini. Za unos divljači potroše oko 20 hiljada maraka godišnje.

Više u videoprilogu. (Tatabrada.tv)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)