Skip to content

U Baranji pao 37 godina stari rekord trofeja jelena, plaćen 364 tisuće kuna!

Rogovlje jelena običnog nikada nije izgubilo pozicije na tržištu ponude lovnog turizma u tradicionalno lovnim državama zapadne Europe, Agroklub.

Vrijednost odstrijeljenog trofeja kreće se oko vrtoglavih 364.000 kuna (oko 48 tisuća eura) a uplaćeni iznos PDV-a 80.000 kuna.

U Državnom lovištu br. XIV/9 “Podunavlje – Podravlje” ustrijeljen je kapitalni primjerak jelena običnog, trofej rekordne vrijednosti, koji još nije zabilježen u ovome lovištu.

dosadašnji rekord s 245 CIC točaka držao je trofej iz 1980. godine koji je ustrijelio tadašnji političar Stane Dolanc i koji je izložen u lovačkoj kući Monjoroš u Baranji.

Trofej koji je odstrijeljen u komercijalnom lovu u rujnu ove godine iznosi 253,26 CIC točaka veliko je postignuće dugogodišnjeg profesionalnog rada djelatnika UŠP Osijek koji su predanim i sustavnim radom koji u konačnici uvijek donosi rezultate, piše Agroklub.

Rogovlje jelena koje je ocjenjeno s 253,26 CIC točke je kruna dugogodišnjeg rada s populacijom jelenske divljači na području baranjskog Podunavlja te je ujedno i najvrjedniji trofej na predmetnom području. Kao što u nizinskim staništima najbolje rezultate postižemo u uzgoju šume kada gospodarimo sastojinama, tako i u nizinskim lovištima najbolje rezultate dobijemo kada gospodarimo populacijom i polako dižemo srednje vrijednosti promatranih populacijskih parametara.

Cijeli članak pročitajte na Agroklubu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)