Skip to content

Tragedija u lovu: Skidao pušku sa ramena, opalila i usmrtila 34-godišnjeg kolegu!

Apeliramo ponovno i ponovno na sve sudionike lovova da se pridržavaju osnovnih pravila rukovanja oružjem.

Nikad ne nosite uza sebe otkočeno oružje, pogotovo ne za vrijeme trajanja lova. Oružje se otkoči kad smo ga usmjerili prema divljači koju planiramo odstreliti.

Ne usmjeravajte oružje prema ljudima i vodite brigu o tome kad se ono mora isprazniti da ne bi dolazilo do tragedija koje nas obilježe cijeli život. U startu su uništena minimalno dva života i životi njihovih obitelji.

Tijekom lova došlo je do nesreće s tragičnim završetkom.

Stradao je Tomislav Car (34) iz naselja Cari u Hrvatskoj, kad je njegov lovački znanac Z.B. (42) iz Vojnovca u lovu s ramena skidao sačmaricu, pišu 24sata.

Bilo je to oko 11.20 sati, nakon što je lovnik Miljenko Sokač odredio da se isprazne puške kako bi se odmor iskoristio za gablec.

Valent Car, Tomislavov otac, išao je prvi u koloni, a iza njega je bio Z. B., dok je pokojni Tomislav išao treći dok su skidali puške i praznili oružje.

Z. B. je skidao pušku, koja je pritom opalila i u lice pogodila Tomislava, koji se nalazio koji metar iza njega. I to pred očima Tomislavova zaprepaštenog oca.

– Ni brzi dolazak Hitne pomoći nije spasio život Tomislavu, koji je umro na putu u bolnicu – kazao nam je Stjepan Pukec, predsjednik LD-a Lještarka Mali Kalnik.

Cijeli članak na 24sata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)