Skip to content

Termovizijski dvogled Pulsar Merger LRF XP50

Termovizijski dvogled Pulsar Merger LRF XP50 (izvor slike: Pulsar)

Pulsar Merger LRF XP50 najnoviji je proizvod litavskog proizvođača Pulsar. Optics Trade tim pobliže je razgledao dvogled na sajmu sportske optike IWA OutdoorClassics u Nürnbergu. Pulsar Merger LRF XP50 oduševio nas je naprednom ergonomijom, koja će biti veliki adut nadolazeće linije termalnih dalekozora Merger.

Iznimna ergonomija i kvalitetni materijali

 • kućište od magnezija i leće od germanija
 • objektiv s brzim otvorom blende F50/1.0
 • vrhunska ergonomija
  • upotreba na oba oka
  • funkcije jednim dodirom
  • lijepo leži na dlanu
 • stupanj zaštite IPX7
Termovizijski dvogled Pulsar Merger LRF XP50 (izvor slike: Pulsar)

Pulsar Merger LRF XP50

Dvogled Pulsar Merger LRF XP50 izrađen je od magnezijeve legure, koja je istodobno izdržljiv i lagan materijal. Ovo predstavlja veliki korak prema naprijed u usporedbi s plastičnim kućištem modela Accolade. Prednost magnezija je otpornost na temperaturne fluktuacije, što je od ključne važnosti za dugotrajna promatranja. Kao i svi uređaji proizvođača Pulsar, Merger LRF XP50 također je otporan na nenamjerne udarce, vlagu i hladnoću.

Termovizijski dvogled Pulsar Merger LRF XP50 (izvor slike: Pulsar)

Pulsar Merger LRF XP50

Termalni dvogledi namjerno su oblikovani prema primjeru klasičnih dnevnih dvogleda, zbog čega je upotreba jednostavnija i manje umara oči. Iako je Pulsar požnjeo veliki uspjeh sa serijom termalnih dvogleda Accolade, bilo je vrijeme za modernizaciju.

Zahvaljujući svojem potpuno novom dizajnu, Pulsar Merger LRF XP50 nudi vrhunsku ergonomiju. Model lijepo leži u ruci i uravnoteženiji je (sprijeda je lakši) od prethodnih modela Pulsar.

Aktivacija najčešće korištenih funkcija jednim dodirom olakšava rukovanje početnicima, ali i iskusnijim korisnicima. Prsten za izoštravanje slike smješten je blizu okulara za praktičniju i bržu upotrebu. Mehanizam je također mekši na dodir od prijašnjih dvogleda proizvođača Pulsar, a ujedno je i učinkovitiji nego ikad prije.

Termovizijski dvogled Pulsar Merger LRF XP50 – na dohvat prstiju (izvor slike: Pulsar)

Pulsar Merger LRF XP50

Pogled s gornje strane otkriva najveće poboljšanje po pitanju oblika. Šest velikih upravljačkih gumbi, koji su u dosegu prstiju. Raspored gumba prikladniji je od pretrpane verzije na modelima Accolade. Sada je mnogo lakše upravljati uređajem dok ga upotrebljavate jer ne morate odvraćati pogled od okulara. Gumb za uključivanje jedini je ostao obojen plavom bojom.

Objektiv s brzim otvorom blende F50/1.0 još je jedno manje poboljšanje u usporedbi s modelom Accolade LRF XP50 PRO (F50/1.2). Leća objektiva zaštićena je pokrovom od gume. Ako nosite naočale, gumena krilca na okularu možete okrenuti prema natrag. U isto je vrijeme moguće prilagoditi dioptriju za -5/+5 točaka, što je više nego što može ponuditi klasični dalekozor.

Termovizijski dvogled Pulsar Merger LRF XP50 (izvor slike: Pulsar)

Pulsar Merger LRF XP50

Pulsar Merger LRF XP50 napajaju dvije baterije – odvojiva APS3 baterija i ugrađena baterija. Obje se baterije mogu puniti i omogućavaju 10 sati neprekidnog rada. Pulsar je promijenio USB priključak, pa se sada upotrebljava tip C.

Visoka razlučivost i napredni algoritmi

 • senzor: 640×480 pri 17 µm
 • raspon prepoznavanja: 1800 m
 • povećava 2,5х – 20x ➞ x8 digitalno zumiranje
 • zaslon tipa AMOLED ➞ 1024 x 768 piksela
 • 8 načina rada u boji
 • ugrađen laserski daljinomjer

Iznimno osjetljivi senzor (< 25 mK NETD) s brzinom osvježavanja od 50 Hz bilježi i najmanje temperaturne razlike. Razlučivanje detalja također omogućuje i razlučivost senzora, koja iznosi 640 x 480 piksela.

Senzor detektira objekte na udaljenosti do 1800 metara.

Termovizijski dvogled Pulsar Merger LRF XP50 – raspon detekcije senzora (izvor slike: Pulsar)

Pulsar Merger LRF XP50

Što se tiče optičkih svojstava uređaja, najuočljivije poboljšanje je razlučivost zaslona. Modeli Accolade imaju zaslone s razlučivosti 640 x 480 piksela, dok se zaslon tipa AMOLED HD na uređaju Pulsar Merger LRF XP50 može pohvaliti razlučivošću od čak 1024 x 768 piksela. 

Termovizijski dvogled Pulsar Merger LRF XP50 – napredni algoritmi (izvor slike: Pulsar)

Pulsar Merger LRF XP50

Optičke performanse modela Pulsar Merger LRF XP50 kombinacija su senzora visoke tehnologije, velikog zaslona i najsuvremenije programske opreme. Tvrtka Pulsar predvodnik je u integraciji naprednih algoritama, koji poboljšavaju prikaz slike u nepovoljnim vremenskim uvjetima, na primjer, u uvjetima magle ili kiše. Programsko uklanjanje šuma sa slike i izoštravanje slike značajno poboljšavaju krajnji rezultat.

Pulsar Merger LRF XP50 nudi promjenjivo povećanje od 2,5x – 20x. Funkcija osmerostrukog digitalnog zumiranja može vam pomoći da lakše prepoznate svoj cilj na većim udaljenostima. Korisnik se može jednostavno kretati kroz postavke u 2 koraka ili glatko okretati prsten za zumiranje kako bi se postigao prirodniji učinak.

Ugrađeni LRF može pružiti točna mjerenja u dometu od jednog kilometra. Funkcija daljinomjera može dati jednokratna mjerenja ili raditi u načinu kontinuiranog mjerenja (engl. scan mode).

Termovizijski dvogled Pulsar Merger LRF XP50 (izvor slike: Pulsar)

Pulsar Merger LRF XP50

Specifikacije

Pulsar Merger LRF XP50
Senzor: 640 x 480 piksela, 17 µm, NETD < 25 mK
Vidno polje (V x Š), stupnjevi na 100 m: 12,4 x 9,3 / 21,8 x 16,3
Leća objektiva: F50/1.0
Povećanje: 2,5 – 20x (8 puta veće)
Zaslon: 1024 x 768 piksela, AMOLED HD
Jamstvo:  3 godine

Napredne funkcije

 • 16 GB interne memorije
 • poboljšani format videozapisa .mp4 ➞ 1024 x 768 piksela
 • mobilna aplikacija Stream Vision 2
 • spremanje u oblaku Pulsar Cloud
 • priključak tipa USB-C

Pulsar Merger LRF XP50 višenamjenski je uređaj opremljen svim dodatnim mogućnostima, kao što su snimka zaslona, snimanje videozapisa, bežično povezivanje, spremanje u oblaku Pulsar i još mnogo toga.

Kvaliteta videozapisa poboljšana je sa 640 x 480 piksela (zapis .avi) na 1024 x 768 piksela (zapis .mp4). Svoje slike i videozapise možete jednostavno dijeliti i spremati putem mobilne aplikacije Stream Vision 2.

Pulsar Merger LRF XP50 | izvješće sa sajma IWA 2022

Optics Trade tim posjetio je izložbeni štand tvrtke Pulsar na sajmu sportske optike IWA OutdoorClassics u Nürnbergu. U nastavku donosimo sve što morate znati o novom dvogledu Pulsar Merger LRF XP50!

Budućnost dvogleda Merger

Sajam IWA 2022 bio je iznimno aktivan događaj za tvrtku Pulsar, koja je predstavila čak 13 inovacija. Stoga je logično da je glavni fokus bio na potpuno novim optičkim ciljnicima iz serije Termion i Talion. No Pulsar Merger LRF XP50 itekako je privlačio pažnju posjetitelja.

Otkako su na police trgovina izašli zadnji modeli Accolade, tvrtka Pulsar predstavila je brojne nadogradnje. Ključ uspjeha serije Merger također leži u izvrsnoj ergonomiji, poboljšanom zaslonu i ažuriranim softverskim algoritmima.

 

 

Tags:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)