Skip to content

Sajmovi Lov, Ribolov i Naturo 2019 – izvještaj

  • Andraž 
Sejmi Lov, Ribolov in Naturo 2019 v Gornji Radgoni

Od 12. 4 do 14. 4. so se na sajmištu u Gornjoj Radgoni odvijali sajmovi Lov, Ribolov i Naturo 2019. Sajmovi, bogati programskim sadržajem, se održavaju svake 2 godine te privlače veliki broj posjetitelja.

Predstavile su se mnoge slovenske tvrtke koje se bave prodajom opreme za lov (Optics-trade, Slovarms, Koptex, Puškarstvo Vute, i drugi) te razne udruge povezane s lovom. Dobro zastupljen je bio i ribolov. Bilo je moguće vidjeti aktualne modele nekih automobilskih tvrtki, ali i starih modela na izložbi »old-timera«.

Sejmi Lov, Ribolov in Naturo 2019 v Gornji Radgoni

Sejmi Lov, Ribolov in Naturo 2019 v Gornji Radgoni

Mnogo pozornosti na sajmu je privukao Aimpointov simulator lova, koji djeluje preko virtualnih naočala i kundaka koji se drži u rukama, a na kojem je crvena točka tvrtke Aimpoint. Na simulatoru možemo izabirati između različitih vrsta lova – lov na divlje svinje, patke, medvjede, a možemo i gađati u mete. Virtualne naočale omogućavaju pogled od 360 stupnjeva. Kundak moramo prisloniti na rame te pogledati kroz crvenu točku – isto kao i kod pravog lova. S pritiskom na okidač ‘ispalimo’ virtualni metak. Visina dobivenih bodova ovisi o preciznosti pogotka .

Program sajma je bio iznimno raznolik – posjetitelji su između ostalog mogli gađati zračnim oružjem u električnu metu, nastupili so lovački rogisti i lovački pjevački zborovi, odvijala se je izložba pasa lovačkih pasmina, natjecanje u lovačkog gulaša i riblje juhe, itd. Program je bio osmišljen tako da su događaji bili zanimljivi i najmlađim posjetiteljima sajma.

Sajam je potekao uspješno. Kao što je slučaj već nekoliko zadnjih godina, je program sajma bio najzanimljiviji u subotu. Na otvorenom dijelu sajma je kiša stvarala malo poteškoća, ali posjetitelji i izlagači nisu dozvolili da im to pokvari raspoloženje.

Galerija slik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)