Skip to content

S njemačkim oštrodlakim ptičarom tri kilometra pratio trag vepra

Izdvojili smo jednu objavu i prenijeli je na portal LovciBalkana.com jer je opisana jedna od mnogih situacija koje nam se u lovu mogu desiti ili su nam se desile.

Kolega je otišao u lov na divlju svinju i napravio odstrel.

Ne bi na kraju dana bio sretne ruke da nije imao uz sebe vrhunskog psa za krvni trag, a mnoge će sada začuditi, da je ranjenog vepra tri kilometara pratio – ni manje ni više nego – njemački oštrodlaki ptičar! Pas je na žalost nastradao, ali sve će mu to biti pripisano u njegove ‘poslovne lovačke zasluge’.

Objavu smo malo modificirali, a prenosimo je u nastavku od kolege lovca.

Ponovo sreća na mojoj strani. Na žalost pas Lord je nastradao u borbi sa veprom. Pucao sam i otišao je teško pogođen, ali pas ga je sustigao i zaustavio nakon 1000 metara. Dok nas je osjetio da prilazimo, vepar se uspio oteti Lordu i uletiti u kukuruz, što nam je otežalo da ga brzo pronađemo. Sve što smo čuli iz kukuruza je bila samo par puta borba i Lorda kako laje. Svaki put kad ga pas zaustavi, nastajala je žestoka borba. Na kraju nakon pretrčanih preko 3 kilometra stigli smo i završili akciju, ali i sanirali ranu Lordu u klinici.

Lov je završio uspješno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)