Skip to content

Ranjavanje u lovu: Čuo je šušanj, mislio da je divlja svinja, a upucao kolegu!

Jedna od zadaća našeg portala je ukazivanje na sigurnost i boriti se za opću dobrobit. Kad odlazimo u lov i u lovu, nikad, ali nikad nemamo otkočene lovačke puške. Tek kad podignemo pušku i usmjerimo je na divljač koju želimo odstreliti, onda otkočimo pušku. Jednom kad se povuče okidač – nema povratka.

Uvjerite se u šta pucate, prije nego bude prekasno!

36-godišnjak je ranjen tokom lova u mjestu Boljesovići kod Foče, donosi BN Televizija. Prema informacijama iz policije, njega je greškom ranio drugi lovac.

”Lovačko društvo u kojem je bio povrijeđeni najavilo je lov, a sa druge strane je bio osumnjičeni 29-godišnjak sa ocem. U jednom trenuku on je čuo da je nešto šušnulo i pucao je misleći da je divlja svinja. Tako je ranio 36-godišnjaka u glavu i grudni koš”, potvrdila je Svetlana Govedarica, portparol Policijske uprave Foča.

Marić je dovezen u Univerzitetsku bolnicu Foča pola sata prije podneva.

29-godišnji lovac odmah je uhapšen zbog sumnje da je upucao muškarca i tako počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Uhapšeni je tokom saslušanja u policiji priznao izvršenje krivičnog djela te je od njega oduzeta lovačka puška i pripadajuća municija. Više klikom ovdje.

1 thought on “Ranjavanje u lovu: Čuo je šušanj, mislio da je divlja svinja, a upucao kolegu!”

  1. Pingback: NESREĆA U LOVU: Umjesto fazana, sačmom pogodio svoju suprugu – Lovci Balkana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)