Skip to content

Pulsar Krypton FXG50

Pulsar Krypton FGX50

Uvod

Pulsar, jedan od vodećih proizvođača uređaja za noćno gledanje i termovizijskih uređaja, nedavno je lansirao novi uređaj koji smo željno iščekivali – Krypton FXG50. U razvoju termalnih dodataka bili su prilično rezervirani u posljednjih 5 godina. Pulsar Core se dobro prodao zahvaljujući izvrsnom omjeru cijene i performansi, ali čeznuli smo za nečim novim, svježim. I gle čuda, evo ga.

Poznati eksterijer

Na prvi pogled uređaj se brzo može zamijeniti s Pulsar Forward F455 jer koristi isto kućište. Vjerujemo da za to postoje dva razloga: 1. Koristeći isto kućište, Pulsar je uspio smanjiti proizvodne troškove, 2. Kućište se pokazalo pouzdanim tijekom prethodnih godina. Što se tiče eksterijera, većina značajki vrlo popularnog F455 može se primijeniti na Krypton – kompaktan je, robustan, vodonepropustan i otporan na povratni udarac (može izdržati povratni udarac kalibra tako snažnog kaošto je 375 H&H). Kućište je izrađeno od magnezija, osim prednjeg dijela gdje prevladava plastika. Leća je istog promjera kao kod F455, 50 mm. Na vrhu uređaja nalaze se upravljački gumbi i gumb za fokusiranje.

Pulsar Krypton FGX50

Pulsar Krypton FGX50

… ali potpuno novi interijer

Jedna od najvećih prednosti uređaja je novi VOx senzor razlučivosti 640 × 480 i slikovne točke od 12 µm. Pruža oštru, detaljnu sliku. Krypton FXG50 može se pohvaliti nevjerojatnom razlučivošću zaslona od 1746 × 1000 – ove brojke do sada nismo vidjeli ni na jednom Pulsar uređaju. Zahvaljujući AMOLED zaslonu, uređaj se može koristiti na ekstremno niskim i visokim temperaturama (od -25 ° C do 50 ° C). Otkriva toplinu do 2300 m udaljenosti. Zbog svega ovoga, Krypton FXG50 pruža vrhunsko iskustvo gledanja.

Pulsar Krypton FGX50

Pulsar Krypton FGX50

Napokon, Pulsar termalni dodatak kompatibilan sa Stream Visionom

Iako je Pulsar Core kvalitetan termalni dodatak, njime se ne mogu snimati slike i videozapisi. Nadalje, nema Wi-Fi vezu. Do određene mjere to je mana, pogotovo ako uzmemo u obzir da Pulsar nudi ove značajke na mnogim drugim uređajima, uključujući i one koji su daleko pristupačniji od Corea. Sve stvari dolaze onima koji čekaju – Krypton FXG50 prvi je Pulsarov termalni dodatak s Wi-Fi vezom i mogućnošću snimanja slika / videozapisa. Može se povezati s aplikacijom za pametni telefon koja se zove Stream Vision (Android i iOS). Kad je povezan, korisnik može streamati sliku viđenu putem uređaja na zaslon telefona, konfigurirati postavke itd. Aplikacija je među sofisticiranijima na tržištu.

 

 

Izmjenjiva IPS baterija

Jedna od glavnih prednosti Pulsar uređaja u odnosu na konkurentske je izmjenjiva baterija koja se može zamijeniti u nekoliko sekundi. Integrirane baterije vremenom propadaju; jedini način da ih zamijenite je slanje u proizvođačev centar za popravak. Nadalje, mogu se puniti prijenosnim punjačem samo dok ste na terenu, što je prilično nespretno. S Krypton FXG50 dobivate izmjenjivu IPS7 bateriju koja traje 5-7 sati, ovisno o temperaturi okoline, postavkama i uporabi funkcije. Oni kojima je potrebno više mogu kupiti dodatnu bateriju – Najzahtjevniji korisnici mogu se odlučiti za IPS14 bateriju koja traje do 14 sati. Dodatna baterija preporučuje se onima koji dulje borave vani s obzirom da nije tako skupa. Uz uređaj i bateriju dobivate IPS punjač.

Pulsar Krypton FGX50

Pulsar Krypton FGX50

Kako pričvrstiti uređaj na ciljnik?

Iako je eksterijer uređaja gotovo identičan eksterijeru F455, on ima potpuno novi mehanizam za postavljanje. Sadržava nit umjesto standardnog sklopa bajoneta s četiri ureza. Rečeno nam je da će svi slični uređaji koje je Pulsar lansirao u budućnosti biti isporučeni s ovom montažnom niti. Pulsar je za njega osmislio poseban ‘PSP’ adapter. Na dijelu gdje je adapter pričvršćen na Krypton, nalazi se umetak koji služi za poravnavanje zaslona termalnog dodatka sa središtem vidnog polja ciljnika. Moramo priznati da izgleda obećavajuće. Poznati proizvođači nosača Rusan i Smartclip već proizvode svoje verzije adaptera (redukcijski prsten). Većina korisnika Krypton FXG50 odlučit će se za adapter jedne od ove dvije tvrtke jer su bolji od Pulsarovih adaptera i estetski i mehanički.

Pulsar Krypton FGX50

Pulsar Krypton FGX50

Opseg isporuke

U kutiji dobivate termalni dodatak Krypton FXG50, IPS7 bateriju, punjač za bateriju, poklopce za leće, transportnu torbu, upute za uporabu, krpu za leće i jamstveni list.

Pulsar Krypton FXG50 pokriven je jamstvom od 3 godine.

Zaključak

Iako eksterijer Pulsar Krypton FXG50 nije ništa posebno s obzirom na cijenu (4150 €), interijer je druga priča. Kvaliteta slike je na nevjerojatno visokoj razini zahvaljujući novom senzoru i pratećim optičkim značajkama. Vrijedno je istaknuti i druge sjajne značajke poput kompatibilnosti Stream Visiona, mogućnosti snimanja slika / videozapisa, izmjenjive baterije i europskog podrijetla (uređaj je proizveden u Litvi). Pulsarovi konkurenti morat će poboljšati svoju igru ako žele ići u korak s Pulsarom.

Pulsar Krypton FGX50

Pulsar Krypton FGX50

Galerija slik

1 thought on “Pulsar Krypton FXG50”

  1. Potreban uređaj za osmatranje i brzu montažu nadnevnu optiku. molim ponudu sa cijenom do 5 komada ovih termo uredjaja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)