Skip to content

Pulsar Forward F455S

Pulsar Forward F455S

Predstavljamo novi Pulsar Forward F455S

U rujnu 2021. digitalni NV prednji dodatak Forward dobio je nasljednika modela F455. Budući da Pulsar ažurirani dizajn obično drži u prodaji dvije godine, otkrivanjem modela F455S nisu prekinuli ovaj trend. Iako nazivi dodataka mogu zvučati slično, postoje neke značajne razlike.

Takvi uređaji dobivaju na popularnosti, osobito u zemljama u kojima je zakonom zabranjena svaka upotreba noćnog vida ili termalnih nišana. U većini slučajeva mogu se upotrebljavati kao uređaji za pričvršćivanje ili kao monokulari za noćno promatranje, što njihovu upotrebu čini iznimno raznolikom. Forward uređaji nemaju mnogo konkurencije u cjenovnoj klasi od oko 1250 €, a ovo su vrhunske karakteristike koje donosi najnoviji Forward F455S.

Pulsar Forward F455S

Izvor: Pulsar

Pozdravite se sa starim, stigao je novi model

Pulsar Ultra X940S IC iluminator

Koja poboljšanja donosi Forward F455S u odnosu na Forward F455? Pulsar je novi uređaj opremio novim nevidljivim Pulsar Ultra X940S IC iluminatorom velike snage, koji svijetli na valnoj duljini od 940 nm. Optička snaga IC iluminatora je 700 mW, odnosno 3 puta veća od one na IC iluminatoru njegovih Forward prethodnika. Zahvaljujući iluminatoru korisnik može namjestiti smjer zraka i divljači ostati potpuno skriven.

Veća snaga osvjetljenja također je jednaka većem osvjetljenju mete tijekom lova noću, zajedno s većom šansom za ispravno prepoznavanje i identifikaciju cilja. Tri namjestive razine IC snage nisu ništa novo, ali su ipak vrijedne spomena jer pružaju mogućnost odabira intenziteta osvjetljenja tijekom promatranja, a istovremeno omogućuju i vodoravno i okomito namještanje položaja točke u vidnom polju.

Pulsar Forward F455S

Izvor: Pulsar

Zaboravite gumbe

Novom modelu F455S ne nedostaje nijedna napredna značajka proizvoda jer je upravljanje dodatkom putem tipki nadopunjeno Pulsar bežičnim Bluetooth daljinskim upravljačem. Pulsar je više eksperimentirao s dodavanjem novih značajki i, iako je prethodna verzija već bila kompatibilna s daljinskim upravljačem, daljinski upravljač sada je uključen u paket.

To znači da korisnik ne mora posezati za tipkama pri namještanju svjetline i kontrasta slike kako bi započeo snimanje videozapisa ili samo za odabir funkcije iz izbornika. Ako ste ponosni vlasnik prethodnog modela F455, već znate da daljinski upravljač olakšava posao upravljanja optičkim uređajem dok vi ostajete usredotočeni na lov.

Pulsar Forward F455S

Izvor: Pulsar

Glavne značajke

  • jednostavno postavljanje
  • različite veličine adaptera
  • kućište otporno na udarce
  • kućište od legure magnezija
  • integrirani snimač videozapisa i zvuka
  • aplikacija Stream Vision
  • IPS7 punjiva baterija

Povratak korijenima (Forward F455)

Inspiriran osnovnim značajkama koje Forward uređaji imaju već godinama, Pulsar je odlučio zadržati neke značajke prethodnog modela F455. Na novom digitalnom dodatku za noćno gledanje i dalje se upotrebljava isti 1280 x 720 CMOS senzor, koji korisniku pruža široko vidno polje i izvrsnu kvalitetu slike.

F455S je na kraju malo drugačiji, ali jedna od najvećih prednosti ostaje razlučivost zaslona od 1746 x 1000, što doprinosi prepoznavanju detalja čak i pri velikim povećanjima. F455S ima poznati F455 dizajn s kućištem od magnezija, zajedno s određenim polimernim dijelovima. Naravno, i dalje je vodootporan, podnosi temperature i do -25 °C, te trzaj iznimno snažnih kalibara, kao što su .375 H&H (Holland&Holland) i 9,3×64 Brenneke.

Pulsar Forward F455S

Izvor: Pulsar

Tehnički podaci

Model: Forward F455S
Senzor: CMOS HD 1280×720
Valna duljina IC iluminatora: 940 nm (nevidljivo)
Raspon prepoznavanja: 500 m
Razlučivost zaslona: 1746×1000 piksela
Razlučivost senzora: 1280×720 piksela
Vrsta zaslona: AMOLED
Vrsta baterije: Litij-ionska baterija IPS7
Materijal kućišta: Legura magnezija
Vidno polje (VxO): 11 × 8,3 m / 100 m

Poboljšani vid i kontrola

Svi na svijetu (ili barem u svijetu sportske optike) svjesni su činjenice da je Pulsar čvrsto osigurao svoje mjesto na tržištu optike i zauzeo čvrsto uporište zahvaljujući Forward digitalnim dodacima za noćno gledanje i IPS7 bateriji koja se može zamijeniti u roku od nekoliko sekundi. Još jedna prednost jest mogućnost povezivanja uređaja s aplikacijom Stream Vision koja je jedna od najboljih na tržištu.

Mogućnosti snimanja slika, kao i videozapisa i zvuka – da, čak i zvuka – također je izvrsna značajka. F455S dostupan je u dvije različite verzije:

  1. verzija s digitalnim monokularom za noćno gledanje s povećanjem od 5x i
  2. verzija bez monokulara.

Potonja je oko 100 € jeftinija, a za obje verzije dobiva se 3 godine jamstva.

Pulsar Forward F455S

Izvor: Pulsar

Zaključak

F455S i dalje je najbolja kupnja kad je u pitanju digitalna optika za noćno gledanje, s poboljšanim iluminatorom. Međutim, nedostaje nam promjena kad su u pitanju mehaničke i optičke značajke, zbog čega bi bilo kojem drugom proizvođaču optike bilo iznimno teško zauzeti njihovo mjesto.

Bjeloruska tvrtka popravlja vaše proizvode u Litvi, pa ako su glasine istinite (a jesu), servis neće predstavljati nikakav problem. Uređaji se stalno mijenjaju i poboljšavaju, a iako Forward F455S ima poznati dizajn, zasigurno je dobio i sjajan face lifting.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)