Skip to content

Pulsar Axion XQ38

Axion XQ38

Uvod

Iako serija Axion postoji tek dvije godine, u njoj su se dogodile velike promjene. Isprva su predstavljena 3 modela. Dva od njih (XM30, XM38) ukinuta su pola godine kasnije jer je određene dijelove za njih bilo teško nabaviti. Uskoro je uslijedilo predstavljanje XM30S i Key XM22. Sada su se sceni pridružila dva nova modelaXQ38 i XQ38 LRF.

Oba su modela nevjerojatno zanimljiva – kao što je to uvijek slučaj s Pulsar proizvodima, performanse oba uređaja nevjerojatne su za tu cijenu. LRF-model trenutno je najpristupačniji termovizijski monokular s laserskim daljinomjerom na civilnom tržištu, dok standardni model kombinira odlične optičke performanse s mogućnošću snimanja fotografija / video zapisa.

Axion XQ38

Pulsar Axion XQ38

Poboljšan senzor

XQ modeli opremljeni su nadograđenim senzorom. Stari imaju senzor 320×240 s NETD-om od 60 millikelvina, dok se novi mogu pohvaliti senzorom 384×288 s NETD-om od 40 millikelvina. NETD nam govori u kojoj mjeri senzor može razlikovati male temperaturne razlike, što znači da novi modeli pružaju bolje prepoznavanje detalja, posebno u lošim vremenskim uvjetima poput kiše, magle i niskih temperatura. Slikovna točka je 17 µm.

Axion XQ38

Pulsar Axion XQ38

Je li kompatibilan sa Stream Visionom?

Da. Jednako kao i XM30S, XQ38 dolazi s integriranim WI-Fi modulom, što korisniku omogućuje povezivanje uređaja s pametnim telefonom (Android ili iOS). Moguće je i snimanje fotografija i videozapisa, kao i izravno streaming slike putem aplikacije Stream Vision. Nakon što se aplikacija instalira na pametni telefon, korisnik također može manipulirati nekim funkcijama uređaja, ažurirati firmver itd.

Axion XQ38

Pulsar Axion XQ38

 

 Je li još nešto novo?

Sve modele Axion koji su postojali prije XQ modela napaja litij-ionska baterija APS3. Iako je APS3 baterije jednostavno instalirati i zamijeniti, Pulsar je odlučio odabrati novi pretinac za baterije na modelima XQ. Za nove uređaje potrebna je B-pack mini APS5 baterija, čija se instalacija malo razlikuje. Bateriju treba umetnuti i okretati u smjeru kazaljke na satu kako bi se fiksirala u položaju (na starim modelima bateriju jednostavno treba gurnuti pod pravi kut i izvaditi je pomoću gumba).

Axion XQ38

Pulsar Axion XQ38

Axion XQ38

Pulsar Axion XQ38

Koje su razlike između XQ38 i XQ38 LRF?

  • Za razliku od XQ38 LRF, XQ38 ima Wi-Fi modul i može se povezati s pametnim telefonom
  • XQ38 ima foto / video snimač sa 16 Gb prostora za pohranu, XQ38 LRF ga nema
  • XQ38 LRF ima odjeljak za laserski daljinomjer na lijevoj strani, a XQ38 ga nema
  • XQ38 LRF je 50 grama teži i glomazniji od XQ38

 

Axion XQ38

Pulsar Axion XQ38 i Axion LRF XQ38

Pulsar Axion XQ38 and Axion XQ38 LRF

Pulsar Axion XQ38 i Axion LRF XQ38

Pulsar Axion XQ38 and Axion XQ38 LRF

Pulsar Axion XQ38 i Axion LRF XQ38

Ostale karakteristike

Kao i svi ostali modeli iz serije Axion, XQ38 je izrađen od lagane magnezijeve legure koja uređaj čini izdržljivim i robusnim. Uređaj ima certifikat IPX7, što znači da ga možete potopiti na metar dubine 30 minuta, a da ga pritom ne oštetite. AMOLED zaslon u boji razlučivosti 1024×768 pruža sliku visoke razlučivosti u kombinaciji s malom potrošnjom energije. XQ38 ima 16 Gb interne memorije, što je dovoljno za puno fotografija i sate snimanja. Uređaj može podnijeti temperature od -25 i do +40 ° C bez da mu se performanse ugroze.

Pulsar Axion XQ38

Pulsar Axion XQ38

Područje otkrivanja uređaja je do 1300 m, a možete očekivati da ćete identificirati životinju udaljenu do 350 m, ovisno o njenoj veličini i vremenskim uvjetima. Korisnici mogu birati između 8 načina rada u boji, uključujući tri najpopularnija – Black Hot, White Hot i Red Hot. Senzor 384×288 pruža nevjerojatno oštru sliku samu po sebi, ali kvaliteta slike podiže se na potpuno novu razinu kada u izborniku uključite opciju “Image Detail Boost”. Tehnologija, zasnovana na složenim softverskim algoritmima, značajno poboljšava oštrinu slike i prepoznavanje detalja. Axion XQ38 ima uvećanje od 3,5x; slika se može uvećati s 2x digitalnim zumom (sve do 14x). Način “Picture-in-Picture” može se aktivirati kada želite samo da se poveća određeni dio slike, bez gubitka širokog vidnog polja.

Pulsar Axion XQ38 dolazi s trogodišnjim jamstvom.

Pulsar Axion XQ38

Pulsar Axion XQ38

Zaključak

Axion XQ38 je perspektivni termovizijski monokular dostupan po izvrsnoj cijeni od oko 2000 EUR. Izvedbe novog senzora su zapanjujuće, ali iznenadit ćete se još više kad uključite opciju ‘Image Detail Boost’. Povrh svega, uređaj ima Wi-Fi vezu, može snimati fotografije i videozapise. Kompaktan je, lagan i izrađen od kvalitetnog materijala. Ako želite sustav laserskog daljinomjera na vašem termalnom uređaju, odaberite model XQ38 LRF koji je skuplji za 300 EUR. Međutim, imajte na umu da model LRF nema Wi-Fi modul & snimač fotografija / video zapisa.

Axion XQ38

Pulsar Axion XQ38

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)