Skip to content

PRIČA: Mjesečina je bila kobna za jednog nazimca!

Na portalu Lovcibalkana.com donosimo priče lovaca s područja Balkana i svijeta o njihovim lovovima koji će biti zapisani tako da se ne zaborave.

Ova je priča mladog lovca Ivana Crnkovića podijeljena u jednoj od najaktivnijih zatvorenih Facebook grupa i udruge Boar Hunters.

‘Dolazim na čeku oko 19 sati. Sjedam. Otvaram prozore i pomalo uživam u proljetnom danu. Ubrzo dolaze mlad srnjačić i srna na kukuruz i na zob. Nakon njih još jedna srna na solište.

Pomalo se mrači. Čujem neke sitne korake i lagano pucketanje grana… Eto 2 jazavca. Radili su mi društvo do 22 sata, a onda pucanje grana i teški koraci. Čujem puhanje. Pomalo prelaze preko dola i kaljuže do hranilice.

Uzimam dalekozor i gledam. Nabrojao sam 8 prasaca, 5 manjih i 3 veća. Uzimam pušku i čekam da se jedan odvoji iz grupe. Minute prolaze i nikako da se ukaže prilika za hitac.

Najednom se dva nazimca počnu naguravati i nastane ‘tučnjava’ nakon koje svi pobjegnu u obližnje grmlje. Za minutu se vraćaju nazad. Sada vidim jednog većeg i dva manja. Jedan manji se odvaja i staje bočno. Nišanim i pucam. Nazimac pada na mjestu. Čekam desetak minuta i polako prema njemu. Ispred mene leži muško nazime od oko 50 kg. Sreći nema kraja!’

Kalibar 30-06, zrno – sako super hammerhead 11,7 grama

Tags:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)