Skip to content

PRIČA Kako sam ‘arijom’ navabio brončanog srnjaka

Na portalu Lovcibalkana.com donosimo priče lovaca s područja Balkana i svijeta o njihovim lovovima koji će biti zapisani tako da se ne zaborave.

Donosimo jednu personaliziranu priču s lova koju je podijelio kolega lovac Edin Pažo Fazlic o lovu vabljenjem na srnjaka protekle godine, točnije 6. kolovoza 2017. godine.

Parenje srneće divljači započinje ovisno o vremenskim uvjetima, ali u globalu traje od srpnja do polovice kolovoza kad mnogi srnjaka love upravo vabljenjem.

Otvor lova na vabak

Kiši ko iz neba i iz zemlje. Vrijeme nikakvo. Ostao sam do devet sati, vidim ne smiriva se. Onako mokrih gaća, odem odspavati jedno sat. Pogledam na mobitel, vremenska prognoza kaže da će oko 12 sati stati kiša. Odspavam. Ponovo oko 11 sati se spremim i na teren. Kiša lije. Navratim kod grupovođe tog terena da se najavim, kaže nisi normalan, gdje ćeš po ovom nevremenu. Reko staće brzo.

Tako i bude. Oko 12 stade kiša, ja ispade na teren, nađem travku i pođem puhati… Prva dolina, ništa. Prodjem jedno 150 metara, puhnem jedno deset puta i stanem. Okrećem se tražim, ništa…. Onda iz nikud se pojavi.

Ne znam kako da opisem taj trenutak, kada zemlja stane da se okreće, a samo sam se ja i on okrećali sto na sat.

Vidio sam ga 1.3.2016. kada je odbacivao bast i taj, po njega, kobni dan. Nije mogao odoliti mojoj ariji, koja ga je dovela meni pred nišan.

105.25 poena. Bronza.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)