Skip to content

Požeški lovci okupljaju se u ‘Čeki kod Goluba’

Varošica Požega čuvena je po velikom broju lovaca. Lovačko udruženje „Knjaz Miloš“ broji oko 450 članova i pokriva čitavu teritoriju opštine. Mada zvanično postoji lovački dom, on godinama nije u funkciji.

Lovac Zoran Golubović- Golub, rešio je da za svoje prijatelje i sebe stvori kutak za čuvene „lovačke prče“. Otvorio je kafanu ‘Čeka kod Goluba’, koja je sada sinonim za okupljanje požeških lovaca, pišu Užice.

Vlasnik kafane kaže da je osnovna ideja bila da napravi nešto, što će podsećati na pravi lovački dom.

Želeo sam da imamo mesto gde ćemo se družiti, razmenjivati iskustva i dogovarati o aktivnostima. Ostali lovci takođe su smatrali da je Požegi potrebno ovako nešto, jer većina lovačkih društava u okruženju ima svoje lovačke domove.

Mada mnogi smatraju da je lov isključivo ubijanje životinja, Golubović se ne slaže sa tim. On objašnjava da je lov mnogo više od toga.

To je ljubav prema prirodi, druženju, kao i mnogim dogodovštinama i avanturama koje lov prati. Svaki odlazak u lov podrazumeva određene rituale. To znači okupljanje u ranim jutarnjim satima na zbornom mestu, zdravicu za uspešan lov, a potom i odlazak na teren. Neretko se lovi i čitav dan, a onda se druženje nastavlja do duboko u noć, objašnjava Golubović.

Cijeli članak klikom ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)