Skip to content

Pokrenut projekt izdavanja Enciklopedije za lovački podmladak

Kolege iz portala Srbijalov.com, koji su u lovačkim temama, razgovorima i razbibrigama aktivni deset godina na inicijativu Davora Ćalića, člana komisije za podmladak LU ‘Brzava’ iz Plandišta, o priređivanju jedne prave lovačke enciklopedije namenjene lovačkom podmlatku.

Ideja kolege Davora je naišla na nepodeljenu podršku članova portala, a posebno administratora portala Ivana Matkovića – Lale, pre svega zbog činjenice da je lovačka populacija sve starija (neki podaci kažu da je prosečna starost lovca u Srbiji preko 50 godina!), a da se sve manje mladih odlučuje da se uključi u lov i lovstvo, iznose na Srbijalov.com.

– Bitno je da lovstvo napreduje, a mi smo do sada u deset godina postigli mnogo, mada i dalje nedovoljno za vidljiviji oporavak posrnulog lovstva, rekao nam je u povodu ove teme Matković.

Enciklopedija je podeljena po tematskim celinama (upoznavanje divljači, metode lova, lovački kodeks, balistika, lovna kinologija…), i sadrži skoro 300 strana. Sadržaj i način prezentacije je prilagodjen ciljnom uzrastu dece od 10-15 godina, sa oko 600 slika uz tekst.

Na konkursu za dodelu sredstava iz Fonda za razvoj lovstva koji je raspisala Uprava za šume ministarstva poljoprivrede odlučeno je da se sredstvima Fonda za razvoj lovstva finansira realizacija ovog projekta, pa je sklopljen Ugovor izmedju Damskog lovačkog kluba Bečej kao formalnog nosioca projekta i Uprave za šume. Izlazak iz štampe se očekuje u narednim mesecima kada će biti javno objavljen način kako će se distribuirati.

Enciklopedija će se budućim mladim lovcima davati – besplatno.

Ovo je koliko je nama poznato, prvi takav projekt na ovim prostorima.

Više pročitajte na njihovom portalu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)