Skip to content

Parenje lisica je počelo – u tri izlaska, tri lisca starosti dvije godine

Vedran Slijepčević, stručnjak za velike zvijeri, krenuo je u ovome zimskom periodu u lov na predatora – lisicu. Njegova fotografija s odstrela svjedoči njegove riječi  i opasnosti na koje nas upozoravaju u posljednje vrijeme. Prilikom odstrela lisice, obavezno navučite rukavice jer sterilizacija i higijena moraju biti na najvišem nivou.

Slijepčević je jedan od malobrojnih lovaca koji lov na lisicu smatraju jednim od ljepših, ali sve češće  nužnim lovovima,  a koje mnogo lovaca zanemaruje. Ako ne lovite lisicu, ne postavljajte pitanje zašto je sve manje sitne i plemenite divljači u lovištu. Jedan od razloga je svakako povelik broj lisica u pojedinom staništu.

Lijepo je krenuo meni najdraži dio godine. U tri izlaska tri lisca, svi stari oko dvije godine. Odstrijeljeni na udaljenosti od 60 do 110 m. Doček vabljenjem i bez vabljenja, već po osjećaju. Rekao bih da je parenje počelo – glasne su. Meni osobno najdraži lov – kombiniranje, premještanje, primamljivanje, vabljenje i nadmudrivanje koje uvijek donosi neka iznenađenja, a vidi se i gomila druge divljači. One male ‘cake’ koje koji put presude da ju dovedu pred nišan… Vrebati negdje nepomičan satima zbog životinjice koju velik broj drugih ignorira… To mogu razumjeti samo kolege fanatici. ‘Penicilin’ puška Remington 788 u kalibru 22-250 s Vortex Diamondback 3,5-10×50 zamotana u platno zbog refleksije od mjeseca… skuže to na 200m… Dobra kob!

Dobra kob kolegama koji love lisicu!

Foto: Vedran Slijepčević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)