Skip to content

Osnovan Lovački savez jugoistočne Srbije

Više od 10.000 lovaca i 26 lovačkih udruženja sada je objedinjeno u jedinstveni Lovački savez jugoistočne Srbije, a kako kažu u savezu to bi trebalo da donese i neke bolje uslove za sve lovce i bude njihov servis, donose Južne vesti.

Novoizabrani predsednik saveza Bratislav Ćirković, koji je ujedno i predsednik Lovačkog udruženja Niš, kaže da je ova ideja nastala još pre nekoliko godina, ali da nije bilo podrške Lovačkog saveza Srbije da se lovci sa jugoistoka okupe u jedan zajednički savez.

Pored republičkog saveza postoje još Lovački savez Vojvodine, Lovački savez Kosova i Metohije i Lovački savez centarlne Srbije.

Osnovali su ga jer kažu, nema predstavnika sa juga Srbije u Radnoj grupi koja razmatra izmene i dopune Zakona o lovstvu.

Mi smo sada za osnivanje našeg saveza dobili podršku Lovačkog saveza centralne Srbije, a na kraju se sa tim pomirio i Lovački savez Srbije. Moja očekivanja su da će u narednom periodu svoje saveze formirati i lovci iz zapadne Srbije i beogradska lovna oblast. Tako ćemo imati nekih 5 saveza koji će praktično biti servis lovačkih udruženja za praktične stvari – rekao je Ćirković.

Cijeli članak pročitajte na Južnim vestima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)