Skip to content

Oko 150 strijelaca na Sajamskom kupu u Varaždinu

U nedjelju je u  Varaždinu završio trodnevni 22. po redu Međunarodni sajam „Lov, ribolov, priroda, turizam“.

Tijekom vikenda, a u sklopu sajma, održan je i šesti Sajamski kup u gađanju letećih meta, u organizaciji Lovačkog društva Vepar iz Ljubeščice.

U subotu su se iskušali u streljačkoj disciplini gađajući tri puta po 25 meta. Najbolji su bili članovi ekipe Podravina iz Koprivnice, sa 199 pogodaka. Drugo i treće mjesto pripalo je ekipama LD Istra. Nakon dodatne finalne serije pojedinačno s 93 pogotka na vrh se plasirao Damir Mehkek, Tihomir Marjačić zauzeo je drugo, a Saša Sedmak treće mjesto.

Na kupu lovačkih društava u disciplini streljački trap u nedjelju je sudjelovalo čak 37 ekipa. Pobijedili su članovi ekipe Istra, a iza njih plasirali su se strijelci iz Murskog Središća, Osijeka i Hlebina.

Zanimljivo je bilo natjecanje za pojedinačni naslov. Uz finalnu seriju pojedini strijelci u slučajevima kad su bili izjednačeni morali su pucati i dodatno na „šut-aut“. U svemu se ovog puta najbolje snašao Paolo Labinjanin (41 pogodak), ispred Damira Mehkeka koji je također postigao 41 pogodak, ali je bio slabiji u dodatnom gađanju. Josip Šoštarić je zauzeo treće mjesto s 40 pogodaka.

Sveukupno se na Sajamskom kupu natjecalo oko 150 strijelaca.

Lijepo vrijeme i bogat program 22. Sajma doprinijeli su velikom broju posjetitelja u Gradskoj sportskoj dvorani uz Dravu, kojih je bilo oko 10 tisuća.

„Sajam je koncipiran na način da bi privukao šaroliku publiku. Svake godine posjećuju nas predani lovci i ribolovci koji često iz udaljenijih gradova dolaze organizirano, a opet zanimljivi smo i široj javnosti. Svake godine je sve više obitelji s djecom koju privuku naši popratni sadržaji i ponuda OPG-ova“, rekla je direktorica Maja Šimenc iz tvrtke DMK Vall 042.
„Većina od stotinjak izlagača nam se vraća iz godine u godinu, što je jasan pokazatelj da su zadovoljni prometom koji ostvaruju na Sajmu i promocijom koju ostvare tijekom vikenda u Varaždinu“, dodala je.

Tijekom tri dana održavanja Sajma, Varaždinci i posjetitelji iz drugih dijelova Hrvatske ponovo su imali prilike razgledati dioramu Divljač hrvatskih krajeva, izložbu prepariranih slatkovodnih riba te oko 140 vrsta gljiva.

U suradnji s Kinološkim savezom predstavljeno je 17 pasmina, odnosno 42 psa koje lovci koriste tijekom svojih lovačkih pohoda. Na sajmu su se predstavili i ZOO Zagreb te izrađivači bonsai drvaca kao i likovni kreativci te igrači disc golfa.

FOTOGALERIJA: Kako je bilo u dvorani na sajmu lova, možete pogledati u fotogaleriji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)