Skip to content

Nikolina Košćević i Ringo od Postića osvojili Svjetsko prvenstvo u radu ptičara u Francuskoj

Kinološko društvo Velika Gorica iz Hrvatske u svojim redovima ima svjetsku i državnu prvakinju te državnog viceprvaka. Nikolina Košćević i Ringo od Postića, njemački oštrodlaki ptičar, osvojili su Svjetsko prvenstvo u radu pasa ptičara u Francuskoj. Prvenstvo je održano u listopadu, a Nikolina je prva žena koja je na njemu osvojila zlato, pišu Kronike Velike Gorice.

Foto: Kronike Velike Gorice

– Ovo je prvi pas s kojim mogu ići na natjecanje, genetski je takav da ga se dalo obučiti, predstavnik je svoje pasmine. On je iz uzgajivačnice od Postića, kao i otac i majka, to je dugogodišnji uzgoj. Ova nagrada mi je jedno osobno zadovoljstvo, veselje i potvrda rada, potvrda da smo dobro radili – rekla nam je Nikolina koja je osim naslova svjetske prvakinje, osvojila i treće mjesto u ekipnom natjecanju u paru sa Zoranom Postićem i njegovim psom Arisom od Postića. Također je državna prvakinja u Kupu svetog Huberta gdje se ocjenjuje rad psa i lovca.

Foto: Kronike Velike Gorice

Zoran Postić, svjetski viceprvak 2016., pse uzgaja dva desetljeća, a iz svakog nastoji izvući ono najbolje od pasmine koju predstavlja.

– Mi smo u 20 godina koliko se bavim kinologijom, naučili od najboljih: Hari Herak, Željko Peterlin, Stjepan Kenig, Davor Gmižić. Oni su temelj našeg rada s uzgojem i odgojem pasa koje danas vodimo – rekao je Zoran Postić.

Cijelu priču pročitajte na portalu Kronike Velike Gorice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)