Skip to content

NESREĆA U LOVU: Umjesto fazana, sačmom pogodio svoju suprugu

Lovište Zelendvor u Varaždinu, na sjeveru Hrvatske nadaleko je poznato po lovu pernate i sitne divljači, posebice fazana gdje dolazi lovit lovci sa područja  cijelog Balkana, pa i šire – Italije, Njemačke, Austrije…

Ovaj kraj u posljednje vrijeme pogodile su tri lovačke tragedije. Najprije pad i smrt lovca sa improvizirane čeke, o čemu smo pisali, zatim  vikend iza nas kad je lovac skidao sačmaricu s ramena te je opalila i usmrtila kolegu, a sad i srećom ne prevelika tragedija u kojoj je sudjelovao bračni par iz Njemačke. Pisali smo i o 36-godišnjaku koji je ranjen tokom lova u mjestu Boljesovići kod Foče.

Sigurnost u lovu mora biti na prvom mjestu!

Vratimo se nadavnom događaju u varaždinskom lovištu Zelendvor.

– Kako se sumnja, 51-godišnji državljanin Njemačke jučer, 30. listopada oko 9.30 sati u Sračincu, na predjelu zvanom Vukovica, na području lovišta Zelendvor, tijekom organiziranog lova na fazane pucajući iz puške prema fazanima, najvjerojatnije je pušku usmjerio prema letu fazana a ne u zrak. Zbog toga je jedan dio sačme pogodio i ozlijedio njegovu 43-godišnju suprugu, također državljanku Njemačke, koja je stajala u štandu na udaljenosti 30-ak metara od njega – javlja policija.

Ozlijeđena je žena prevezena u Opću bolnicu Varaždin gdje je zadržana na liječenju, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane. Protiv 51-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)