Skip to content

Lovili prepelice elektronskim vabilicama: Policija uhitila 18 osoba

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da je policija u okolini Blacu uhapsila 18 naoružanih osoba koje su na tri lokacije koristile zakonom zabranjene elektronske vabilice za lov na prepelice, piše Kurir.

Policija je reagujući po prijavi članova Tima za borbu protiv krivolova tog Društva koji su otkrili da su vabilice postavljene na tri lokacije u okolini Blaca, nakon svitanja u selima Krivaja i Kaševar naišla na 18 osoba koje su započele lov na prepelice.

Kod njih su pronašli dve vabilice, četiri nezakonito ubijene prepelice, veliki broj pušaka i municije, a nekoliko osoba nije posedovalo ni validne dozvole za lov toga dana, a neki su posedovali neodgovarajuće poluautomatsko oružje, donosi Kurir.

Sezona lova na prepelice traje od 1. avgusta do 30. septembra, a širom Srbije, prema podacima kojima raspolaže Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, više od 800 elektronskih vabilica emituju oglašavanje prepelica i mame ih u sigurnu smrt.

U Srbiji se svake godine krivolovi više od 60.000 prepelica, a kada se tom broju pridoda i oko 45.000 zvanično odstreljenih jedinki, jasno je da se populacija ove male koke selice masovno i bezobzirno uništava u Srbiji.

Više pročitajte na Kuriru.

Tags:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)