Skip to content

LOVAC vidio odlutalog psa u lovištu i pozvao da se dođe po njega

Putem lokalnog medija eMedjimurje.hr koji djeluje na sjeveru Hrvatske, savjesni lovac pozvao je vlasnike odlutalog psa koji već najmanje dva dana tetura šumama i poljima u okolici Male Subotice da dođu po njega.

Jučer sam prilikom punjenja hranilišta za sitnu divljač, a u blizini naselja, iz daleka, uočio životinju koja je  izgledala kao lisica i ubrzo nestala. Ujutro sam odlučio ponovno osmotriti te sam lovniku javio da je u blizini naselja lisica i da se prijavljujem za odlazak na lovačku čeku. Odmah kad sam došao ugledao sam kretnju te kroz optiku na lovačkom karabinu uočio da se ne radi o lisici nego o mladom psu koji je nekome pobjegao sa povodca jer je još oko vrata imao ovratnik – ispričao je lovac za Lovce Balkana.

Kazao je da niti tren nije razmišljao o uklanjanju psa iz lovišta upotrebom lovačkog karabina, već naprotiv, uputio apel vlasnicima da dođu po njega.

Dok sam kroz optiku ugledao mladoh psa u tipu njemački ovčar, uzeo sam mobitel i pokušao fotografirati, ali kako je bilo predaleko za digitalni zoom, poslužio sam se dalekozorom i fotografije poslao na najčitaniji lokalni online medij u mojem kraju. Netko će ga sigurno prepoznati i doći po njega, jer je u isto vrijeme u dva dana viđen na istom mjestu. Istina je da pas u lovišt nije poželjan, ali on nije lovna divljač i potrebno je iskoristiti i druga sredstva i kanale koji su nam dostupni kako bi psa maknuli iz lovišta na zadovoljstvo svih strana, a najveća sreća bila bi da vlasnik dođe po njega i smjesti ga, nadam se, u topli dom.

Ovakvih lovaca među nama ima jako puno, samo njihove priče nemaju takvu pozornost kao kad nesavjesni lovci lovačkim karabinom pucaju na pse u lovištu, pa nas sve onda obični puk svrstava u isti koš i mediji ‘opale’ paljbu po svima nama, a ne pojedincu.

Jedan od komentara na ovu gestu prenosimo u nastavku:

Hvala nebesima da i takvih lovaca ima! Obično pucaju, pa tek onda gledaju. (Ivan Horvat)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)