Skip to content

Lovac poginuo pri padu s čeke – apeliramo na sigurnost!

Naše krajeve krase prekrasne lovačke čeke, bilo one otvorene ili zatvorene i uvijek nam je pri gradnji na umu bilo da se rade od što je više moguće prirodnih materijala da se ‘stope’ s okolišem.

Važno je zbog godina kako stoje na otvorenome, redovno kontrolirati ispravnost lovačkih čeka, zbog vlastite sigurnosti  i sigurnosti kolega iz matičnih društava i turističkih lovaca jer ipak, čeke se postavljaju na visinama od 2 pa čak i do 6 metara.

I kad smo sigurni da je čeka u dobrom stanju, uvijek nas pri penjanju može nešto iznenaditi, kao primjerice nastanjen roj osa ili stršljena, zbog kojih su nebrojeno puta lovci bježali glavom bez obzira sa čeke i nerijetko je dolazilo do nesreća.

Ovih dana svjedoci smo nesreće koje je zadesilo lovca koji je otišao u lov dočekom sa improvizirane neregistrirane čeke i smrtno stradao.

Nesretni muškarac tijekom noći s 9. na 10. listopada u večernjim satima otišao je u lov u Kameničko Podgorje u Hrvatskoj. Na vozilu na krovnim nosačima je imao izrađenu drvenu pokretnu ‘čeku’. Slučajno se spotaknuo te pri padu na makadamski put zadobio fatalne ozljede glave i vrata te na žalost preminuo, prenosi Varazdinski.hr(Foto: Ilustracija)

1 thought on “Lovac poginuo pri padu s čeke – apeliramo na sigurnost!”

  1. Pingback: NESREĆA U LOVU Umjesto fazana, sačmom pogodio svoju suprugu – Lovci Balkana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)