Skip to content

Konkurs od 35 miliona dinara za unapređenje lovstva u Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarsto raspisao je Konkurs za raspodelu sredstava iz budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine za 2018. godinu, donosi AgroTV.net.

Cilj konkursa je unapređivanje stanja populacije divljači i njenih staništa, opremanje korisnika lovišta i praćenje stanja pojedinih vrsta divljači na teritoriji AP Vojvodine. Ukupan iznos predviđenih sredstava koji se dodeljuje po ovom konkursu je do 34.820.308,00 dinara (oko 300.000 eura).

Sredstva će se moći utrošiti za prihvatilišta za fazanske piliće, izgradnju i rekonstrukciju objekata za obradu trofeja, podizanje remiza za divljač, izgradnju objekta za uzgoj divljači, za bunar i pojilište za divljač, uređenje poligona za fazane, najviše dve visoke natkrivene drvene čeke, najviše dve niske natkrivene drvene čeke, hranilišta za divljač, izgradnju ili rekonstrukciju ograde i izgradnju novih uzgajališta divljači u lovištima posebne namene.

Također za nabavu novog terenskog vozila ili za polovno terensko vozilo, koje ne može biti starije od 5 godina, za sufinansiranje istraživanja realnog prirasta zeca u AP Vojvodini za lovnu sezonu 2019/2020, za sufinansiranje projekta Unapređenje stanja u lovištima na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine sa aspekta zaštite i sprovođenja monitoringa populacija lovostajem zaštićenih i trajno zaštićenih vrsta divljači i njihovih staništa – monitoring populacija prepelice.

Konkurs je otvoren do 20. avgusta 2018. godine.

Detljnije informacije o konkursu pogledajte ovde.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)