Skip to content

Kako uspješno prihranjivati fazansku divljač i jarebice: Što je to feder hranilica?

Nedavno je kolega lovac Dean Čortan na Facebook stranici s lovačkom tematikom u više navrata prezentirao patent ‘feder hranilice’ za fazansku divljač  i jarebice.

Feder hranilica funkcionira vrlo jednostavno. Našarafi se na bocu / kantu punu pšenice, kukuruza ili mješavine, digne 20 do 40cm od zemlje i idealna je za prihranu jarebica (trčki) i fazanske divljači jer kukuruz koji je istresen na zemlju jedu miševi, štakori i vrane koje u velikom broju nadlijeću tradicionalna hranilišta i velik su problem.

Kako smanjiti broj vrana na hranilištu? Ostaviti leš od vrane, to će ih spriječiti kod hranjenja. Naravno, nije to naša ideja i savjet.

O svemu tome, studiju su napravili članovi engleskog udruženja  Game & Wildlife Conservation Trust (GWCT), a koju možete pročitati u cijelosti ukoliko ste zainteresirani klikom ovdje.

U zimskim mjesecima pa sve do ranog proljeća, često u prirodi nema dovoljno hrane i treba vršiti prihranu, što i uvelike radimo upravo sada, čemu svjedoče brojne objave lovaca diljem Balkana.

Kako bi izbjegli da se se prihranjuju glodavci, udaljite hraniilicu ograđenu mrežom barem 40 metara udaljeno od najbliže šikare na otvoreno.

Da bi dobro gospodarili našom divljači (sitnom i visokom), moramo prihranjivati.

Također u tome priručniku možete i saznati kako pravilno prihranjivati i izraditi svoju feder hranilicu. Apelirajte i u vašem društvu da se postavi što više takvih uređaja i načina prihrane.

Čortan je spomenuo da feder hranilicu izrađuje ‘gospodin Ivan’ koje možete kontaktirati za detalje oko količina i cijene na broj 00385989069266.

Uvijek rado podijelimo i ukažemo na pozitivni sadržaj!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)