Skip to content

Je li netko obezglavio i u kontejner usred naselja bacio dva šakala?

Foto: RTV Yueco

Subotičku javnost šokirala je brutalnost nad životinjama čemu svjedoče fotografije koje je objavio portal Subotica.com.

U naselju Kelebija, na putu ka Majdanu, pored kontejnera u ulici 1. maja pronađene su 5. rujna dvije obezglavljene životinje.

– U kontejneru su pronađene potpuno krvave medicinske rukavice, a oko samog mesta nije bilo puno krvi, tako da sumnjamo da su samo doneti ovde, a da je ovo nedelo urađeno na drugom mestu – kazala je jedna meštanka za Subotica.com.

Misli se da meštani lažiraju ujede pasa kako bi dobili odštetu od grada, a ovo je prema fotografiji ako su u pitanju psi, mogao učiniti samo – sadist.

Udruženju “Subotičke njuškice” javljeno je da se pored eko kontejnera nalaze leševi pasa sa odsečenim glavama.

– Otišli smo na Kelebiju i zatekli čoveka koji je burlao po kontejneru. On nam je rekao da su bili neki ljudi i odneli kombijem leš. I mi smo pretražili kontajner i u njemu smo pronašli krvave veterinarske rukavice. Bile su u pletenom džaku. Nije bilo puno krvi na mestu gde su bili psi i zato mislimo da su oni najverovatnije ubijeni na nekom drugom mestu, a da su kod kontejnera samo ostavljeni leševi. Glave nisu bile uz tela pasa. Tragovi krvi su bili sveži znači da se sve dogodilo rano ujutru – kazala je volonterka „Subotičkih njuškica“ Beti Horvat za Blic.rs.

Možemo li prema fotografiji zaključiti da se radi o predatorima – šakalima (čagljevima) – koje je krivolovac obezglavio za trofej i bacio leševe u kontejner i na sebe i sve u lovstvu navukao bijes javnosti? Ili se ipak radi o domaćim psima?

Cijeli članak klikom ovdje. (Foto: RTV YU ECO)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)