Skip to content

Jak i obilan snijeg pratio ‘Vučije dane na Ozrenu 2018.’

Lovačko udruženje „Fazan“ iz Doboja organizovalo je 3. februara lovno turističku manifestaciju „Vučiji dani na Ozrenu“. Bila je ovo 18. po redu manifestacija koja je okupila blizu hiljadu lovaca iz lovačkih udruženja Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, pa čak i iz Švajcarske, pišu dobojski lovci na svojim stranicama.

S obzirom na iskustvo u organizaciji proteklih sedamnast manifestacija, organizatori su se potrudili da ovogodišnji lov na evropskog top predatora, kao i lovačko druženje i zabava, budu bolji od prethodnih.

Međutim, veliko nevrijeme koje je toga dana vladalo na Ozrenu, učinilo je da ne prođe sve kako je bilo zamišljeno. Došli su gosti sa svih strana, organizovali se u lovačke grupe i, uprkos mećavi, otišli u potragu za vukom. Vukovi su uočeni, pojedinci su i pucali, ali bez trofejnog odstrela.

Vučiji dani na Ozrenu Doboj

U međuvremenu, dok se spremala lovačka zabava, jak vjetar i obilni snijeg koji je napadao za samo par sati, srušili su šator pod kojim je trebalo biti lovačko druženje. Organizatori nisu imali drugog rješenja nego da otkažu drugi dio manifestacije. Lovci koji su se vraćali sa „čeka“ i „pogona“ posluženi su hranom i pićem na improvizovanim stolovima pored srušenog šatora i potom se razišli.

Bez obzira na okolnosti koje su vladale i stepen odgovornosti organizatora u ovakvim prilikama, Lovačko udruženje „Fazan“ Doboj upućuje izvinjenje svim lovačkim udruženjima i pojedincima koji su se odazvali na ovu manifestaciju, a ujedno Vam se iskreno zahvaljujemo što se odazvali iako su vremenski uslovi se graničili sa nemogućim. Naše udruženje će znati da cijeni Vaš trud i zalaganje a samim tim i poštovanje ove manifestacije koju ste svojim prisustvom uveličali.

„Vučiji dani na Ozrenu“ stekli su status tradicionalne manifestacije, a okolnosti koje su pokvarile ovogodišnje druženje, neće uticati da se i sljedeće godine okupimo u još većem broju. Ovogodišnjim učesnicima će naredne godine biti umanjen iznos kotizacije, a organizatori će se pobrinuti da obogate druženje novim sadržajima i u boljim uslovima za druženje.

Dobro došli i sljedeće godine na 19. „Vučije dane na Ozrenu“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)