Skip to content

FOTOGALERIJA: Otvori lovova diljem naših zemalja

U mnogim zemljama i krajevima našeg brdovitog prostora, kalendarski smo s 1.10. obilježili zatvaranje lova na srneću divljač (srndaća) i otvor lova i sa psima goničima na crnu te na sitnu (zec od 1.10.) te simbolično na pernatu divljač (fazan, jarebica…).

Prvo se upozorilo na sigurnost koja je nediskutabilna tokom lova, a onda se ili krenulo u lov ili se podružilo te su se razmijenile priče i dogodovštine.

Pogledajte kako je bilo diljem naših zemalja  krajeva.

U Lovačkom društvo Prepelica Mala Subotica (Hrvatska) simbolično su početak skupnog lova na sitnu i pernatu divljač obilježili tradicionalnim druženjem i natjecateljskim sportskim igrama djevojaka i žena matičnih lovaca, nakon kojih su proglašene i najbolje. Druženje je započelo s lovačkim ručkom, a završilo večerom. Pobjednicama je pehare i medalje uručio predsjednik Franjo Bukal.

Sekcija Crni Lug, Bosansko Grahovo (BiH) broji 110 članova i  jedna je od najbrojniji i najsloženijih sekcija u kantonu 10. Na nedjeljni otvor lova odazvalo se 70 članova, a obilježio se uz jelo – tri janjeta i jedan odojak, lovačku čorba i piće. Iza njih je uspješan lov u kojem je odstrijeljeno 6 divljih svinja. Sve je to zasluga lovaca koja se cijelu godinu brinu i prihranjuju divljač. Također sve zasluge na organizaciji lova i dobro druženje pripada presjedniku sekcije Goranu Pavkoviću Guliju.

Kolege se polako okupljale za otvor lova, lovačka grupa Pokoj, Bihać.

Srečanje štirih lovskih družin u Sloveniji (LD Šentlambert, LD Mlinše, LD Izlake, LD Vače) po 1. skupnem lovu na Zasavski sveti gori (Anja Ocepek).

Uspješan otvor lova na divlje svinje, Foča – Osija / Republika Srpska (Milan Stanojevic).

Otvor lovne sezone, sekcija Vareš Majdan (BiH). Lovačko društvo LD Zvijezda Vareš (Samir Bešić).

Uspješno otvorena sezona. Vlasinje, BiH (Miroslav Danilovic)

Uspješan otvor lova na Romaniji (BiH), LD Glasinac, grupa Bukovik (Adnan Matt).

Groupa vo Kajmakčalan, Makedonia (Chris Ioannidis)

L.D. Jedinstvo Vodnjan (Hrvatska), nedjeljna radna akcija. Postavljeno je 10 hranilica! (Chiavalon Sandi)

Otvor lova! Lovačka sekcija Gornja Morača (Crna Gora)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)