Skip to content

[FOTO] ZAVRŠIO LORIST – Zadovoljni i izlagači i posetitelji

Sajmove posvećene lovu, ribolovu, sportu, turizmu, hortikulturi, ekologiji i konjarstvu, na kojima se predstavilo 452 izlagača, videlo je više od 30.000 posetilaca, odnosno 30 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Na jubilarnom, 50. međunarodnom sajmu lova, ribolova i sporta, predstavljeni su svi nadležni koji u Srbiji upravljaju šumama i lovištima. U Hali 1 bile su Vojvodinašume, Srbijašume, četiri nacionalna parka (Kopaonik, Đerdap, Tara i Fruška Gora), a pored njih i Lovački savez Vojvodine i Lovački savez Republike Srpske. Zadovoljni Sajmom su i ostali izlagači na Loristu, koji su imali odličnu prodaju noževa, lovačke i ribolovačke opreme i municije, a ne žale se ni kada je reč o prodaji oružja. Posebno je zadovoljna Zastava oružje, koja je na Sajam došla sa odličnom ponudom i fabričkim cenama, donose službene stranice Sajma.

Generalni direktor kompanije Snajper Dragan Savić ističe da je poseta na štandu bila iznad očekivane. Dobro se prodaju noževi, lovačka oprema i municija, u manjoj meri i oružje.

Kompanija Zastava oružje se posle pet godina vratila na Lorist i, prema rečima direktora marketinga, istraživanja i promocije Zorana Šušića, zadovoljni su i oni i posetioci. – Svakog dana smo prodali poneko oružje. S druge strane, i ljubitelji oružja su iskazivali zadovoljstvo što iz prve ruke mogu da kupe Zastavino oružje – kaže Šušić.

Capriolo je, prema običaju, na Loristu izložio i lovačku i ribolovačku opremu. Zadovoljni su prodajom artikala i jednog i drugog programa.

– Poseta je bila veća nego lane. Najviše se prodavala garderoba uoči zimske lovne sezone, ali i municija. Mnogi ljubitelji oružja su kaparisali karabine i dogovorili dolazak u naše prodavnice, posle Sajma – kaže menadžerka odeljenja za lov i ribolov u komapniji Capriolo Goranka Kalember. Njen kolega Žolt Crnković ističe da su od ribolovačke
opreme najtraženiji bili mašinice i štapovi skuplji od deset hiljada dinara.

U znaku obeležavanja 15 godina postojanja JP “Vojvodinašume” se opredelilo za kombinaciju stručno-poslovnih i promotivnih skupova. Stručni skupovi bili su u znaku zaštite divljači i razmene iskustava u nezi šuma i pošumljavanju, ali i prezentacije ponude agencija “Vojvodinašume – Turist” i degustacije specijaliteta od divljači.- Ispunili smo sva očekivanja od nastupa na Loristu. Najbolji dokaz za to su zadovoljni gosti na štandovima- kaže direktorka JP “Vojvodinašume”, Marta Takač.

Zapažen nastup imale su i Srbijašume, koje su tokom Lorista održale i prezentaciju dosadašnjih aktivnosti i planova za predstojeći period. Zapažena na Loristu bila je i Izložba lovačkih trofeja, koja je ove godine obeležila 50. rođendan, a najveća je koja je priređena u Evropi, donose službene stranice Sajma.

>>> Pogledajte veliku fotogaleriju sa sajma lova Lorist od petka 6.10.2017.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)