Skip to content

Dobro gospodarenje daje rezultate u Lovačkom društvu Medvjed Rakovica

Kralj šuma za bivšeg predsjednika

Dužnost nam je ukazati na dobro i rad, isto kao i na nerad. U ovom slučaju je pozitivna priča, pogotovo dok se društva brinu o uzgoju divljači i budućnosti društva i lovišta.

Lovačko društvo Medvjed iz Rakovice, smještena u istoimenoj općini u Hrvatskoj koja pripada Kordunu te graniči sa, donje strane Likom, a s desne strane sa susjednom Bosnom i Hercegovinom.

Iako u lovištu gospodare sa krupnom divljači i imaju dobre rezultate pri odstrjelu medvjeda, divlje svinje i srnjaka, do prije nekoliko godina nisu imali konkretnih rezultata u uzgoju jelenske divljači, donose na njihovoj stranici.

Ove su godine lovci Lovačkog društva ‘Medvjed’ Rakovica, predvođeni predsjednikom Željkom Županom, unatoč svim problemima koji danas pritišću Lovačka društva u Republici Hrvatskoj uspješno otvorili lovnu sezonu odstrjelom kapitalnog jelena.

Sretni je lovac Filip Franjković, u lovištu IV/2 Bršljanovica,29.09. u popodnevnim satima uspio dočekati i položiti na dlaku prekrasnog jelena četrnesterca, neslužbeno ocjenjenog sa 190 CIC-točaka,što je pokazatelj dobrog gospodarenja i brige o lovištu i divljači .

LD Medvjed Rakovica

Šezdesetdvogodišnji Franjković član je L.D „Medvjed“Rakovica od 1986. godine, u dva je mandata uspješno obavljao dužnost predsjednika društva. U tom su razdoblju rakovički lovci sagradili i stavili u funkciju lovački dom te na osnovu dobrog gospodarenja produžili lovozakup zajedničkih lovišta. I danas bivši predsjednik Franjković nije bez obaveza u društvu već vrlo aktivno obavlja dužnost lovočuvara u lovištu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)